Avrupa'nın En Güzel Noel Pazarları

By Nirvana Keşifte - Kasım 21, 2019


Noel zamanı geldiğinde her yerin süslerle ışıklarla bezeli olması insana mutluluk vermiyor mu ? Bana çok veriyor! Tamam belki bunlar tüketim çılgınlığı olarak gelebilir ama yılda bir defa da her yeri güzel süslenmiş şekilde görmek insanlara biraz olsun motivasyon kaynağı sağlıyor.

Ülkemizde de artık çoğu yer Kasım sonuna doğru süslenip yılbaşına kadar hatta ocak sonuna kadar süslü kalıyor, herkese bir gezme, görme fotoğraf çekme fırsatı yaratırken, işletmesini süsleyen işverene de maddi kazanç sağlıyor, şöyle ki artık instagram çağındayız diyeceğim çünkü herkes bir fotoğraf çekinecek güzel yer bulma telaşında, yalan yok bende öyle, bayılıyorum süslü yerlere, bir cafede sadece fotoğraf çekinmiyorsunuz, orada oturup bir şeyler de içip yiyorsunuz, buda işletmeye bir süs ile güzel bir kazanç kapısı oluyor, yani her iki taraf da mutlu aslında :)

Şimdi gelelim 'Canım biz Avrupa'da gerçek Noel Pazarlarına gideceğiz' cilere :) (Alınmayın bende istiyorum gitmek) şimdi en çok rağbet gören yer ile başlıyorum. İşte Avrupa'nın En Güzel Noel Pazarları

Uçaktan indiğinizde 3 ülke kapısı ile karşılayan havaalanı olan Basel-mulhouse , İsviçre'nin Basel, Fransa'nın Mulhouse ve Almanya'nın Freiburg kentleri tarafından ortaklaşa kullanılan uluslararası havaalanı. Havaalanı, Basel'e 6 km., Mulhouse'a 22 km. ve Freiburg'a 70 km. uzaklıkta.
Colmar için Fransadan çıkmanız gerekmekte.

Şirin süslü kurabiye evli Colmar! 
Alsaca bölgesinin küçük kasabası olan Colmar, hem yaz hem kış turistlerin yoğun ilgisini üzerine çeken yerlerden, Noel zamanı gitmek isterseniz ki en güzel zaman bana göre, muhteşem güzellikte süslenmiş evleri , noel pazarını gezerken tadına doyulmaz çeşit çeşit yerel lezzetleri tatmış olursunuz. Ve tabi bol bol muhteşem fotoğraflar ile anı ölümsüzleştirmek size kalıyor.

Colmar'a gitmişken Avrupa'nın en meşhur noel pazarı olan Strazburg'u da es geçmek olmaz , Colmardan kalkan tren ile Strazburg'a günü birlik gidebilir orada ki noel pazarını da görmeden dönmemiş olursunuz, bir taşla iki kuş hah en sevdiğim. :)
Eğer Strazburg'da konaklayacaksanız da tam tersini yapabilirsiniz :)

Tallinn- Estonya
Yapılan ankette en iyi noel pazarı unvanını alan Tallinn , ışıl ışık süslerle bezenmiş noel pazarı ile turistlerin uğrak yeri.



Viyana -Avusturya
Viyana, Avusturya'nın başkenti ve en büyük şehri, noel zamanı kurulan noel pazarı ile en meşhur olan yerler arasında, çeşit çeşit süsler, yiyecekler, sıcak şaraplar bulabileceğiniz noel ruhunu yaşayabileceğiniz bir noel pazarı.

Bu kadar güzel noel pazarları olunca seçim yapmak zor olsa da her sene birisine gitmeyi hedef koyabilirsiniz :)
benim ilk sıramda Colmar var bakalım belki seneye gidebilirim.
Bu sene noel pazarı hakkımı Amerikadan yana kullanıyorum :) haha
Size orada ki noel süsleri ve alışveriş çılgınlıklarını post edeceğim.
Beni instagramdan takip etmek için @Nirvanakesifte tıklamanız yeterli
Herkese iyi gezmeler !

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum