İstanbul'da Kahvaltı Yapılacak En Favori Mekanlarım

By Nirvana Keşifte - Nisan 15, 2017



Herkese Hello!
Şu hayatta en sevdiğim şeylerden biri de dışarıda kahvaltı yapmaktır. Hava da güzel oldu mu şöyle açık havada oh misss :).
Genellikle pazar günleri dışarıda kahvaltı yapan birisiyim, bu yüzden bir çok mekanın kahvaltısını denemişimdir. Bu zamana kadar çok beğendiğim ve sadece bir kere değil bir çok kez gittiğim kahvaltı mekanlarını sizler için yazdım.

1- Nezih Kebap Yuvalama Rumelihisarı
Rumelihisarında bulunan şahane manzaraya sahip bu mekan, hem kahvaltı hemde akşam yemeği için ideal. Bir pazar kahvaltısına gittiğinizde erken gitmenizi tavsiye ederim çünkü sıra olabiliyor, pazar günleri kahvaltı rezervasyonu almıyorlar. Nezih nikahımızdan bir gün önce gittiğimiz son bekar kahvaltımızı yaptığımız yerdi, o yüzden benim için anlamlı ve tesadüfen girip bayılarak çıktığımız yerdi, evlendikten sonra da boğazda kahvaltı denilince aklımıza gelen ilk yer Nezih. 
Kahvaltısı serpe olarak masaya geliyor, siz garsona tek tek sipariş vermenize gerek kalmıyor, kahvaltı deyince ne varsa getiriyorlar, kahvaltıda yok yok! Kahvaltıya şiş bile geldi ,geçen hafta arkadaşlarımızı götürdük, masa beklerken bir çok ünlü simayla karşılaştık. Arkadaşlarımız da kahvaltıya bayıldı tabi bizde mutlu olduk, size de tavsiye ederim. Aşağıdaki fotoğraf da Nezih'den.
AdresRumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd. No:24, 34470 Sarıyer/İstanbul
     http://www.nezihrumelihisari.com

2-Moda'da Bir Yer
Evet ismi moda'da bir yer , moda da kahvaltı yapalım nerede yapsak diye düşünüyorsanız sizi buraya alalım. Moda çay bahçelerinin hemen çaprazında kalan bu mekan, kahvaltısı gibi sunumu da çok güzel. 
Caferaga Mah. Ferit Tek Sokak No:50 Moda/Kadikoy (Istanbul, Turkey) 
 www.modadabiryer.com

3- Afyon Kahvaltı Sofrası Ataşehir
Afyon denilince akla ilk sucuk gelir istisnasız. Canınız iyi bir sucuklu kahvaltı çektiyse burası tam size göre. Afyon Cumhuriyet sucukları ile hazırlanan kahvaltılar damağınıza bayram yaptıracak cinsten. Güzel bir kahvaltı istiyor ama manzaraya gerek yok derseniz, burası nezih bir ortamda iyi bir kahvaltı sunuyor. Menude bulunan sucuklu pastırmalı özel tatlardan mutlaka denemelisiniz. Pazar günü gidecekseniz yoğunluğa göre kısa bir zaman sonra oturursunuz. Ayrıca içeride şarküteri kısmından da alışveriş yapabilirsiniz.
Adres: Atatürk Mh. Ataşehir Bulvarı
No: 18c, 18D  Ataşehir /İSTANBUL
4- Beyaz Fırın
Bir yerin her şeyi güzel olur mu ,oluyormuş buna en güzel örnek Beyaz fırın. Pastaları, çörekleri, börekleri derken kahvaltınızı çeşitlendirmeniz mümkün. Anadolu yakasında bir çok yerde şubesi bulunan Beyaz fırın artık Avrupa yakasında da Etilerde açılan şubesiyle de hizmet veriyor.
https://www.beyazfirin.com/magazalar.html

5- Burj Cafe Fenerbahçe
Fenerbahçe de bulunan bu cafeye serpme kahvaltısını çok beğendiğimiz için bir çok kez gittik. Kahvaltıda bu kadar bol çeşit ve ardından gelen muzlu, çilekli, çikolatalı krep ile kapanışı yapıyoruz. 
AdresFenerbahçe Mahallesi, 34726 Kadıköy/İstanbul

Kahvaltının gerçekten mutlulukla bir alakası var! :)
 Mutlu günler
 #NirvanaKeşifte

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum