Dünya'daki En İlginç Yerleri

By Nirvana Keşifte - Mayıs 24, 2019

1- Procida-İtalya


Procida, Napoli Körfezi’nde bulunan en küçük adadır. Adada yaklaşık 10.000 kişi yaşamaktadır.
Renk renk evleri ile görsel şölen yaşatsa da çok fazla turist çeken bir bölge değil, büyük oteller, gece eğlence mekanları yok, tarihi seven, doğa yürüyüşünü seven kaşiflere tavsiye ederim.

2- Grotta Palazzese Hotel Restaurant in Polignano a Mare | Puglia
İtalya demişken İtalya'dan devam edeyim, burası İtalya'nın Güneyinde Bari'nin biraz aşağısında Puglia'da. Mağaranın içine yapılmış olan bu muhteşem manzaraya sahip yer hem otel hem restoran olarak hizmet veriyor. Fiyatlar biraz tuzlu olsa da gidilirse mutlaka görülecek yerlerden.

3- Gökkuşağı Dağları -Çin


Dünya'nın renklerini karşılayan Gökkuşağı dağları, Çin'de bulunuyor. Tamamen doğal olarak kum taşı ve silt taşlarının minerallerinden oluşarak bu renkler ortaya çıkmış, günümüzde de boyaların ham maddesi bu şekilde oluşuyormuş. Renkli görünümü ile çok sayıda turisti çeken dağ, görülmeye değer.

4-Psychedelic Tuz Madenleri


Rusya'nın Yekaterinburg şehrinin 100 m altında olan bu tuz madeni Dünya'nın en eski tuz madeni olarak biliniyor ve duvarlarındaki renkler tamamen doğal yollardan oluşmuş.  Bu madene girmek için özel devlet izni almanız gerek yoksa halka kapalı olduğunu söylemek zorundayım.

Dünya'nın renkleri gibi bir yazı oldu. Ne mucizevi şey doğa ana , herkes değerini bilse de böyle güzel korunabilse ve yıllar yıllar sonra torunlarımız da bunları gözleriyle görebilse. Bir gün yolunuz o taraflara düşerse Dünya'nın en ilginç yerlerini mutlaka görün. 

Beni instagramdan takip edebilirsiniz: @nirvanakesifte
Sevgiyle Kalın
Nirvana.

  • Share:

You Might Also Like

0 yorum